Bericht Betalingen november 2017

Het einde van november nadert met rasse schreden en dat betekent dat Sinterklaas al weer in het land is en maar al te vaak betekent dat ook dat dat het geld al weer op is voordat de maand voorbij is.

Zwarte Vrijdag en Cyber Maandag


Op 24 november is het ‘Black Friday’ deze dag zijn er zo veel aanbiedingen dat het letterlijk zwart ziet van de mensen. Al die Pieten moeten nog cadeautjes kopen natuurlijk. Gelukkig zijn er ook vele webwinkels waar je online kunt profiteren van forse kortingen en scherpe acties. Veel winkels hebben het hele weekend tot en met ‘Cyber Monday’ acties lopen en sommige lopen zelfs door tot het einde van het jaar.

Hier staat een complete lijst met Zwarte Vrijdag aanbiedingen die live wordt bijgewerkt: www.finder.com/nl/black-friday-deals

Zorgverzekering Vergelijken

Als je toch online gaat shoppen en vergelijken, neem dan ook even je zorgverzekering mee. Voor het einde van het jaar kunt je nog zonder problemen van zorgverzekering veranderen. Dit is wettelijk zo geregeld. Door de acceptatieplicht voor het basispakket kun je elk jaar de goedkooptste zorgverzekering uitkiezen. De laagste prijs die nu in het overzicht staat is een maandbedrag van 104,58 Euro.

Wat is de goedkoopste zorgverzekering? Gebruik deze gratis online zorgverzekering vergelijker. De vergelijker vergelijkt alle aanbieders en aanvullende paketten, dekking en eigen risico.

Betaaldata

Bericht Betalingen oktober 2017

De afgelopen tijd duiken er berichten op in verband met gerommel met betaaldata. De ww uitkering wordt sinds twee jaar rond de tiende van de volgende maand uitgekeerd, terwijl salarisbetalingen doorgaans rond de 25ste worden uitgevoerd. De meeste vaste laste worden in de eerste dagen van elke maand afgeschreven.

Op de pagina van het UWV kunt u meer lezen over hoe het zit met betalingen die gestart zijn na 1 juli 2015. Reageren op de wijzigingen van de uitbetalingen van de werkloosheiduitkering kan hier.

Betaaldata oktober

N.B. Bovenstaande betalingen zijn enkele veelgezochte betaaldata, kijk voor het volledig overzicht verder op onze site of gebruik de zoekfuctie.

Bericht Betalingen April 2017

Deze maand staan een aantal betalingen bijzonder in de belangstelling. Het lange paasweekeind zorgt vaak voor extra uitgaven, en de lengende dagen nodigen uit om leuke dingen te gaan doen.

Kinderbijslag

De kinderbijslag is net uitbetaald, begin april. Sommig kleding- en schoenenwinkels spelen hier op in met speciale aanbiedingen voor kinderkleding en kinderschoenen.

Belastingdienst

De belastingdienst is niet echt duidelijk met aangeven wanneer u geld terug krijgt als u aangifte heeft gedaan. Ze geven aan dat u binnen een week na de datum -die op de brief met de beslissing staat – het geld op uw rekening krijgt. Wanneer u dat bericht krijgt staat er niet.

U kunt ook op basis van een voorlopige aanslag een maandelijkse betaling aanvragen. De betaaldatums hiervoor zijn wel vastgelegd. De eerstvolgende betaling teruggave voorlopige aanslag is dinsdag 18 april. Let wel op, dat later kan blijken dat u hier geen (volledig) recht op had. Dan moet u het ontvangen geld weer terugbetalen.

Zorgtoeslag, Huurtoeslag, Kinderopvangtoeslag, Kindgebonden Budget

De eerstvolgende betaling van de toeslagen is donderdag 20 april. Deze inkomensafhankelijke toeslagen zijn huurtoeslag, kinderopvangtoeslag, kindgebonden budget en zorgtoeslag. Geef wijzigingen in uw leefsituatie en inkomsten tijdig door.

AOW-pensioen

Het AOW-pensioen wordt betaalt op maandag 24 april.

Nieuwe webwinkel met handige excelbladen

Soms is het lastig om overzicht te houden in alle inkomsten en uitgaven, daarvoor kan een huishoudboekje een uitkomst bieden. Een balans kloppend maken is papier vaak een heel gepuzzel. Waar is het geld nu precies aan uitgegeven? Excel rekenbladen kunnen helpen bij het overzichtelijk bijhouden van alle huishoudelijke uitgaven.

In onze nieuwe webwinkel (zie de navigatielink bovenaan het scherm) kunt u gratis een eenvoudig excelblad downloaden met een voorbeeld van een digitaal huishoudboekje. Wij zijn nog op zoek naar aanvullende producten die kunnen helpen bij het op orde brengen en houden van een financiele administratie, die zullen binnenkort volgen!

Betaaldata 2016 – Bericht Betalingen

Boodschappen doen, even pinnen… Geen saldo! En een rij ongeduldige mensen achter u. Vervelend en heel herkenbaar want dit overkomt iedereen wel eens. Vaak is het lastig te vinden wanneer de betaaldata van bepaalde instellingen zijn. Naast uw salaris of uitkering zijn er nog vele andere subsidies, (eenmalige) teruggaven, verrekeningen en voorschotten die u via electronische betalingen ontvangt.

Op deze site betaaldata.nl kunt u al dit soort betalingen vinden, en dan met name wanneer de betaaldata zijn. Wilt u weten wanneer er geld wordt afgeschreven? Bezoek dan ons zusje incassodata.nl.

even pinnen

Betaaldata 2016

Enkele belangrijke betaaldata zijn bijgewerkt. Heeft u vragen, opmerkingen of toevoegingen? Plaats deze dan gerust (dat mag anoniem met een internet-naam) onder de betreffende onderwerpen.

Bericht Betalingen Juli 2015

De maand Juli staat voor veel mensen in het teken van op vakantie gaan. Vaak zijn de vakanties al geboekt in Juni en is deze rekening er ook weer uit. Tijdens het boeken van de vakantie proberen de meeste mensen geld over te houden om tijdens de vakantie uit te kunnen geven, maar helaas lukt dat niet altijd. Om niet voor vervelende verrassingen te staan is het altijd wel fijn om op de hoogte te zijn van de inkomsten die u deze maand kunt verwachten. Om deze reden hebben we dan ook voor u de verschillende inkomsten en betaaldata op een rijtje gezet.

Inkomsten in Juli

10 euro

  • Woensdag 1 Juli is de datum waarop u de kinderbijslag op de rekening kunt verwachten. Dit is een tegemoetkoming van de overheid die iedere ouder voor zijn kinderen kan verwachten. Hierbij maakt het niet uit hoeveel de ouders verdienen, wel heeft de leeftijd van het kind invloed op de hoogte. Hoe ouder het kind, hoe hoger de kinderbijslag.
  • Als u recht hebt op een voorschot belastingteruggave is de 15de ook geen vervelende datum. Op deze datum wordt het voorschot overgemaakt.
  • Als u geen huiseigenaar bent, maar een huis huurt en in aanmerking komt voor huurtoeslag is de 20ste geen vervelende datum.
  • Maandag 20 Juli kunt u, als u recht heeft op de zorgtoeslag, de zorgtoeslag ook op uw rekening verwachten.
  • Op de 20ste dag van deze maand kunt u ook het kindgebondenbudget ontvangen als u daar recht op heeft.
  • Donderdag 23 Juli is de dag dat AOW-gerechtigde hun AOW kunnen verwachten.
  • Als u recht heeft op een uitkering kunt u deze aan het eind van de maand verwachten aangezien deze 29 juli wordt overgemaakt, het is afhankelijk van uw bank wanneer uw uitkering daadwerkelijk is bijgeschreven.
  • Aan het eind van de maand kunt u ook weer uw salaris verwachten. Het is afhankelijk van de datum waarop uw werkgever stort wanneer het op uw rekening staat.