Handige Excel Spreadsheets voor persoonlijke financien

Na aanleiding van vele positieve reacties op de Excelsheets die ik gedeeld heb op deze site, maak ik deze nu beschikbaar voor een breder publiek via een eigen webwinkel. In de loop van de tijd komen er meer producten beschikbaar en hiervoor zijn uw suggesties erg welkom!

Huishoudboekje in Excel

Het Huishoudboekje in Excel is een aanrader voor iedereen die inzicht wil krijgen in zijn of haar maandelijkse inkomsten en uitgaven. Om te beginnen met het plannen (Budgetteren) van uw maandelijkse uitgaven, is het over het algemeen de beste aanpak om eerst een paar maanden simpelweg uw inkomsten en uitgaven bij te houden, of na te gaan aan de hand van uw rekening afschriften. In het Excel bestand staan 12 maanden voorgeprogrammeerd, met voorbeeld gegevens ingevuld in de eerste maand.

De uitgaven hoeft u niet allemaal één voor één in te voeren, u kunt per categorie de uitgaven optellen in de bijbehorende cel. Dit is niet de plaats voor een cursus Excel, maar om drie bedragen van 100 euro op tellen klikt u op een cel. In de balk bovenin het scherm typt u vervolgens =100+100+100 en u toetst [enter]. In de cel verschijnt vervolgens: 300. Het huishoudboekje is zo eenvoudig mogelijk gehouden, toch is het mogelijk om dit naar wens uit te breiden.

Dynamisch Maandoverzicht

Het Dynamisch Maandoverzicht is voor iedereen die al goed inzicht heeft in de maandelijkse inkomsten en uitgaven, en toe is aan een volgende stap op weg naar financiele onafhankelijkheid. In een overzichtelijk dashboard doorloopt u een cyclus van zeven stappen. Het aantal velden om in te vullen is beperkt tot een minimum, en enkele van de stappen worden volledig automatisch berekend.

  • Welzijn
  • Kapitaal
  • Investeringen
  • Schuldenlasten
  • Passief inkomen
  • Inkomsten
  • Uitgaven

Het dynamische exelbestand is volledig te bewerken en aan te passen aan uw behoefte. Er is geen gebruik gemaakt van makro’s en u hoeft niet tussen tabbladen te schakelen. Voor meer informatie bezoekt u de productpagina van het Dynamisch Maandoverzicht.

Betalen met iDeal of IBAN overschrijving

U kunt voor uw bestellingen met iDeal betalen, of gebruik maken van een gewone overschrijving via internetbankieren. De betalingen via iDeal worden verwerkt door Stichting Mollie Payments. U ziet op uw afschrift STG Mollie Payments staan.

Uw beoordeling is belangrijk

Heeft u gebruik gemaakt van één van mijn Excel bestanden? Uw beoordeling is erg belangrijk voor mij. Het liefst krijg ik natuurlijk uitsluitend lovende reacties, maar kritiek wordt ook erg op prijs gesteld om de bestanden nog beter te maken. Door uw beoordeling te plaatsen, krijgen andere gebruikers een goed onafhankelijk beeld van de functionaliteiten.

Als laatste, stel ik het erg op prijs als u anderen vertelt over het Huishoudboekje in Excel of het Dynamische Maandoverzicht. Reproductie is niet toegestaan, maar u kunt geinterreseerden doorverwijzen naar de homepage van betaaldata.nl of de webwinkel.

2 gedachten over “Handige Excel Spreadsheets voor persoonlijke financien”

    1. Deze reactie gaat over een ander bericht, maar ik zal hier toch even reageren. Iedereen is vrij om reacties te plaatsen. De meeste reacties worden automatisch geplaatst als er geen links in staan. Om de drempel laag te houden voor het plaatsen van reacties worden deze als het even kan direct en ongecensureerd geplaatst en dus niet eerst handmatig beoordeeld.

      Het komt wel vaker voor dat mensen hun persoonlijke contactgegevens plaatsten, daar moet je tegenwoordig voorzichtig mee zijn, en deze halen we dan ook wel weg als we ze tegen komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.